ГлавнаяО ФондеНовости фондаВідзначення Європейського дня парків
park day

Європейський день парків (The Euro­pean Day of Parks) був заснований Федерацією Європарк (EUROPARК Fed­er­a­tion) — європейською організацією, яка об’єднує охоронювані природні території в тридцяти шести європейських країнах.

.

Це екологічне свято було засноване з метою підйому профілю заповідних об’єктів Європи, а також для того, щоб викликати суспільну підтримку їх роботи.

.

Отже, як заповідний об’єкт, підтримки та уваги мешканців нашого міста потребує парк ім.Ф.Мершавцева. Ось що про нього сказано в матеріалах з Вікіпедії:
«Парк імені Федора Мершавцева (до 2016р. — Парк імені газети «Правда») — парк-пам’ятка садово-​паркового мистецтва місцевого значення. Парк розташований в Кривому Розі Дніпропетровської області, Центрально-​Міський район. Площа — 36,0 га, пам’ятку створено у 1972 році».
.
Наразі, парк ім.Ф.Мершавцева отримує своє друге життя – в рамках програм БФ Общественная инициатива жителей Кривбасса «Відродження парку» та «Зелена планета» відбувається благоустрій та озеленення парку, чисельними учасниками якого стають небайдужі мешканці.
.
В даний час Європейський день парків символізує міжнародну солідарність в справі збереження заповідних об’єктів, дізнатися про один з них – Парк им. Федора Мершавцева — парк Правды — ми радо запрошуємо на заходи до відзначення Європейського дня парків, а саме:
.
15.00 — фотовиставка «Життя парку ім.Ф.Мершавцева» від ГО «Спілка творчих фотографів Криворіжжя»
16.00 — лекція «Цікаві факти заповідного парку ім.Ф.Мершавцева» від експертки з заповідних об’єктів В.Тротнер
17.00 — художній майстер-​клас «Човнова станція на камінні» від художниці К.Огур
.
Довідки за тел.098 390 4829

You have no rights to post comments

Как помочь